Μια κατοικία σχεδιασμένη με βιοκλιματικές αρχές (προσανατολισμός, βιοκλιματικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας) ενταγμένες στην αρχιτεκτονική γλώσσα του γραφείου όπου η συνάρθρωση των αφαιρετικών όγκων της κατοικίας συνιστά το πεδίο μεγιστοποίησης χωρικών ποιοτήτων. Η σχεδιαστική χειρονομία της «καθετότητας» πλέκει αρχιτεκτονικά και προγραμματικά στοιχεία ενισχύοντας και βελτιστοποιώντας λειτουργικά τη διημέρευση. 

Δημιουργείται κατά αυτόν τον τρόπο η ισχυρή ταυτότητα του κτίσματος. Η μεγάλη καθετότητα περικλείει τις βασικές κοινόχρηστες εμπειρίες ανοίγοντας αυτές στο συγκριτικό πλεονέκτημα της θέασης της πόλης του συγκεκριμένου οικοπέδου. Ο μονολιθικός κι απέριττος όγκος του ορόφου διακόπτει εγκάρσια την κίνηση της καθετότητας καθώς ακροβατεί προβολικά ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τα ιδιαίτερα δώματα της κατοικία σε νότια θέα και προσανατολισμό. Η συνάρθρωση αυτών των δύο αρχιτεκτονικών όγκων φέρει το ολον του κατοικείν σε μια εκλεπτυσμένη λεπτή ισορροπία.